Eredmények 2020-10-25T10:39:49+00:00
Loading...
 • 2020. október 15. A Magyar Agrárközgazdasági Egyesület gondozásában megjelent a “Hat évtized az agrárközgazdaságtan szolgálatában: Csáki Csaba professzor élete és munkássága” című könyv.

 • 2020. augusztus 21. A Magyar Agrárközgazdasági Egyesület a LXII. alkalommal Keszthelyen megrendezett „Georgikon Napok” című konferenciához kapcsolóan két tagjának kifizette a konferencia regisztrációs díját.

 • 2020. január 20. A Magyar Agrárközgazdasági Egyesület 2019-ben elnyert egy pályázatot az Agrárminisztériumnál, amelynek segítségével az “Élelmiszerellátási láncok sérülékenysége” könyv a Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában 2020 januárban megjelent. A kiadványról bővebb információ ITT érhető el.

 • 2019. szeptember 5-6. Az Egyesület Nyugat-Balkán agráriumának helyzetéről és kilátásairól rendezett eseményt a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen. Az eseményen a FAO Budapesti Irodájának képviselői és Sophia Davidova világhírű agrárközgazdász mellett a régió vezető agrárkutatói adtak elő. Az esemény kiváló alkalmat adott a kapcsolatépítésre és a jövőbeni együttműködés megalapozására is. Az esemény programja és linkje itt érhető el: http://agrarkozgazdasz.hu/esemeny/nyugat-balkan-mezogazdasaga-szeminarium/

 • 2019. május 8. A MAKE pályázatot hirdetett tagjai számára támogatás elnyerésére a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara által szervezett ’Határok nélküli mezőgazdaság’ című XVII. Wellmann Nemzetközi Tudományos Napokhoz. A támogatás keretében öt tagunk konferencia tagsági díját vállalta át az Egyesület, valamint a MAKE önálló szekcióval jelent meg a konferencián.

 • 2018. december 11. Az Egyesület első kiadványaként megjelenik az Agrárgazdasági Esettanulmányok kötet. Az ISBN számmal rendelkező kiadvány célja az elméleti ismeretek gyakorlatba való átültetésének elősegítése a hazai agrár-felsőoktatásban. Az esettanulmány kötet szerzői a hazai agrár-felsőoktatásban oktató és tanuló szakemberek.

 • 2018. november 9. A ’Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve – múlt, jelen, jövő’ című XXXVII. Óvári Tudományos Napokon Mosonmagyaróváron az Egyesület külön szekcióval vett részt, valamint nyolc tagjának konferencia regisztrációs díját támogatta.

 • 2018. szeptember 27. A Neumann János Egyetem által szervezett III. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferencián az Egyesület a Gazdaság/Ökonómia 2 szekció társszervezője lett.

 • 2018. április 25-27. Az Egyesület kezdeményezésére háromnapos eseménysorozat szólt 2018. április 25-27. között a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjéről. Az esemény első állomásaként a MAKE az Agrárgazdasági Kutató Intézettel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a Földművelésügyi Minisztériummal és a Budapesti Corvinus Egyetemmel, 2018. április 25-én, „A KAP 2020 után: mit tartogat a jövő Magyarország számára?” címmel szakmai rendezvényt szervezett. A konferenciasorozat április 26-án az EAAE 162. szemináriuma keretei között folytatódott, közel 70 külföldi és 40 hazai résztvevő közreműködésével. Az eseményről bővebben ITT olvashat.

 • 2018. április 11. A Magyar Agrárközgazdasági Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával elkészült a 2016-ban megjelent ’Agrárgazdaságtan I. Mezőgazdasági árak és piacok’ című kiadvány folytatása. A most megjelent könyv 448 oldalon tekinti át az ágazatot érintő főbb mikrogazdasági (pl. tőkepiac, munkaerőpiac, technológiák) és makrogazdasági (pl. globális élelmezés, kereskedelem, környezet) kérdésköröket. Az esemény célja az volt, hogy az agrárgazdaságtant oktató kollégák számára fórumot teremtsen a könyv megismerésére, illetve a tárgy oktatása kapcsán felmerülő tapasztalatok cseréjére. Az eseményről bővebben ITT olvashat.

 • 2017. december 8. A Debreceni Egyetem a Magyar Agrárközgazdasági Egyesület elnökségét meghívta az IKDI által szervezett Doktorandusz Konferenciára, ahol PhD hallgatók adják elő cikktervezeteiket. Az Elnökség célja volt, hogy véleményével és visszajelzéseivel segítse a PhD hallgatók munkáját, illetve erősítse nemzetközi publikációs aktivitásukat.

 • 2017. szeptember 28. Az Egyesület az 59. Georgikon Napokon önálló tudományos szekcióval képviselteti magát.

 • 2017. április 26. A Magyar Agrárközgazdasági Egyesület, a Budapesti Corvinus Egyetem Ipargazdasági Kutatócsoportja és a Magyar Közgazdasági Társaság Fenntartható Fejlődés Szakosztálya kerekasztal beszélgetést szervezett a magyar élelmiszeripar helyzetéről és jövőbeli kilátásairól. Az esemény célja az volt, hogy a terület iránt érdeklődő szakemberek számára felmérje, hogyan járulhatnának hozzá a kutatások az ágazat fejlesztéséhez. Az eseményről bővebben ITT olvashat.